Hopp til hovudinnhald Hopp til søk Hopp til bunntekst

Telemarks kulturkommune 2019

Vinje er kåra til Telemarks kulturkommune 2019 og dermed kandidat til årets kulturkommune.

Prisen vart utdela på fylkeskulturkonferansen av styreleiar Else Blom som hadde dette og sei til kåringa:

"Prisen Norges kulturkommune er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum og gjennom prisen ønsker Norsk kulturforum å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser i tråd med kulturlovens intensjoner. Prisen er lagt opp slik at fylkeslagene våre kårer regionsvinnere som går videre i den nasjonale kåringen, og prisen er også lagt opp slik at det er opp til enhver kommune om de ønsker å delta i kåringen. I Telemark så har det bare vært en kommune som har søkt seg til tittelen Norges kulturkommune – Men det er ikke hvilken som helst kommune. Telemark sin kulturkommune i 2019 er en kommune som lenge har arbeidet godt med den kulturelle grunnmuren, en kommune som viser administrativ og politisk vilje til å satse på kulturlivet og på å formidle kulturarven sin – en kommune som tar en nasjonal rolle i å fremme språk, litteratur og diktning. I denne kommunen voks blant annet Aasmund Olavsson Vinje opp – som i 2018 hadde 200 års jubileum – som kommunen markerte stort! Telemark sin kulturkommune i 2019 er som dere sikkert har forstått - Vinje kommune- vi gratulerer med fylkestittelen og ønsker dere lykke til i den nasjonale kåringen."

Les meir om prisen her

Frå venstre: Hilde Pedersen nestleiar NOKU Telemark, Silje Hagen ungdoms- og fritidsleiar i Vinje, Else Blom styreleiar NOKU, Signe Marie Kittelsaa kultursjef i Vinje og Ea kristine Bakken frivilligkoordinator i Vinje.
  • eBillett
  • Fjellnettverket
  • Val
  • visithaukeli logo
  • visitrauland logo
  • VisitVinje Logo
  • nasjonalparkkommune logo

vinje.kommune.no nyttar informasjonskapslar (cookies) slik at me kan yte deg betre service. Informasjonskapslane blir i hovudsak nytta for trafikkmåling og optimalisering av tenesten. Du kan fortsette å bruke vinje.kommune.no som vanleg dersom du godtek dette. Dersom du vil vita meir, kan du lese om vår bruk av informasjonskapslar. Lukk